getuigenissen van patiënten

testimonials - enkele patiënten vertellen in deze rubriek over hun ervaring

In december 2006 ging ik op consultatie met maagklachten. Harald stelde vele vragen waarop ik poogde zo getrouw mogelijk te antwoorden.

Harald behandelde me met naalden en gaf chinese kruiden. Telkens ik terug op consultatie ging vroeg Harald hoe ik reageerde op de naalden en de kruiden. Naargelang mijn vorderingen kreeg ik een andere kruidensamenstelling.

Na de eerste behandeling had ik reeds verbetering en na een paar weken kon ik weer gewoon eten en was mijn maag weer up-to-date. Ik voelde me emotioneel ook sterker.

Harald keek ruimer dan alleen de maagklachten en intuïtief voelde ik aan dat dit de juiste manier was om naar mijn klachten te kijken.

Ik raad iedereen aan om deze vorm van geneeskunde zelf te ervaren, zonder daarom onze westerse geneeskunde aan de kant te zetten.

Lieve

Mijn eerste gedacht over acupunctuur was nogal negatief, beangstigend. Ik had er al over gehoord en mij een beetje geïnformeerd maar ik zag er het nut niet van in om mijn lichaam vol met naalden te laten steken. Aangezien de pijn in mijn rug alsmaar meer en meer werd en andere geneeswijzen mij niet verder konden helpen, raapte ik al mijn moed bijeen en ging ik op zoek, tot ik op Harald botste. Ik heb ondertussen al een 5-tal sessies achter de rug en voor de eerste keer voel ik mij eindelijk beter, gezonder en actiever. De pijn is voor een groot deel afgenomen en ik voel mij beter in staat tot alles. Ik ga achteraf nooit zeggen dat je niets van die naalden voelt, voor mij was het nog steeds pijnlijk, vooral de gedachte. Maar ik denk dat je het onmogelijk kan vergelijken met de pijn die ik ervoor had, dus ik kan alleen maar zeggen, probeer het eens en je zal het zelf ondervinden!

(voor degene die toch nog steeds als de dood zijn voor naalden kan ik alleen zeggen, sluit je ogen, probeer te ontspannen en gedachten op nul! Succes!)

Nicky

Dag harald, bij deze wens ik jou veel succes in uw praktijk en verdere leven. mij heb je alleszins goed geholpen met mijn hernia. je hebt me veel pijn en leed bespaard. ik zal zeker in de toekomst nog meerdere mensen over jou vertellen. wonderbaar hoe jij de mensen kan helpen met die naalden en die paar lepeltjes kruiden. ook bij wouter doen ze hun werk en we hopen dat hij volgend schooljaar kan starten zonder rilatine. bedankt hiervoor. liefs en vele groeten van carine, haar moeder en wouter. tot ziens.

Carine

Ik heb kennis gemaakt met de chinese kruidengeneeskunde en acupunctuur door een vriendin. Na het horen van haar verhaal wilde ik onmiddellijk contact opnemen en stond ik open voor deze geneeskunde. Ik had er het volste vertrouwen in en terecht!

Ik heb nl een chronische ziekte (mucoviscidose, ook wel taaislijmziekte genoemd in de volksmond). Ondanks al een hele vooruitgang in de klassieke geneeskunde kampte ik dagelijks met nog heel wat ongemakken. O.a. iedere dag buikpijn, en heel wat tijdrovende therapie (aerosollen, kinesitherapie autogene drainage). Sinds ik in behandeling ben met chinese kruiden en af en toe een acupunctuurbeurt ben ik van die vervelende buikpijn vanaf en heb ik minder last van taaie slijmen. Mijn levenskwaliteit is er fel op verbeterd. Ik combineer wel de klassieke geneeskunde met de chinese geneeskunde.

Héél blij ben ik dat ik “Harald, de chinese geneeswijze en de acupunctuur” heb ontdekt .

In het begin vond ik het een beetje raar die naalden allemaal maar dit doet heus geen pijn en de kruiden smaken in het begin beetje raar maar ook dat went. Ik vind het ondertussen al heel lekker. “Mijn kruidentheetje”...

Dank je wel!

anoniem

…Wat goed is, mag meer dan ooit worden doorverteld…

Van “nature” of intuïtief, vroeg of laat, voelden we dat klassieke geneeskunde niet echt in ons plaatje past. De benadering is veelal oppervlakkig, met vnl. symptoombehandeling en veel te weinig inzicht. Maar als je gezondheid het dan op één of andere manier laat afweten, heb je soms wel een duwtje in de rug nodig. Homeopathie was ooit de eerste stap in de ‘goede’ richting. En nu dit, acupunctuur in combinatie met chinese kruiden.

Een behandeling met veel inzicht in oorzaak en gevolg, zonder de waslijst aan bijwerkingen.

Meer zelfs, jij stond mijn moeder bij tijdens haar behandeling voor reuma met cortisone, die reeds voor haar bezoek aan jou werd gestart. Jij speelde hierop in en kon de bijwerkingen van de cortisone binnen de perken houden.

Tot slot, Harald, nog even dit… jij straalt één en al menslievendheid uit. Mensen helpen lijkt wel je levensdoel. Fantastisch. En geloof me, dat op zich al, werkt “helend”!

Bedankt en heel veel succes met je “jonge” praktijk!!

hdp & svdBeste Harald,

Ik ben héél gelukkig sinds ik acupunctuur leerde kennen. Soms als ik zo ontzettend ziek ben, dat ik zelfs niet met de auto tot u kan komen, dan nog na mijn behandeling in de voormiddag ben ik al een ander mens in de namiddag en de volgende dagen ben ik al vergeten hoe ziek ik was.

Ik hoop dat ik zo goed zal blijven reageren op de behandeling want ik wil nergens anders meer mee proberen, geen pijnlijke behandelingen, geen medicatie waar je onpasselijk bij wordt.

Voor mij is het een echt wonder, ik kan het eigenlijk bijna zelf niet geloven hoe goed ik me voel de dag nadat ik zo ziek was, dat ik niet zelf kon opstaan laat staan autorijden.

Linda


Eczeem is reeds sinds ik zo'n 3 maand oud was een probleem voor me. Nu ben ik 54, en sinds december 2006 in behandeling bij Harald. Eczeem is een zeer onderschat probleem, net zoals astma en allergieën trouwens. Het gebeurt zelden dat je zo zwaar ziek bent dat je niet kunt gaan werken, maar mensen zien niet hoezeer het je leven hypothekeert, hoeveel het je belemmert in je sociale contacten, in je functioneren over heel de lijn. Energie ? Levensvreugde ? Ver te zoeken. Ik kan daar een boek over schrijven.

Harald is de eerste van een hele reeks homeopaten en acupuncteurs die me van bij de eerste consultatie het gevoel gaf dat hij begreep wat het met me deed, ook al vertelde ik daar niet zóveel over. En die ook meteen uitlegde waarom het een complex probleem was, niet iets wat zomaar eventjes met een paar behandelingen van de baan zou zijn. Ik ging aanvankelijk 2-wekelijks langs voor een priksessie, kreeg dan ook kruiden voorgeschreven, en voedingsadvies.

Op een gegeven moment bleek dat emoties toch wel in hoge mate mijn klachten bepaalden. Harald sprak me over een andere therapie die in dit soort gevallen heel mooie resultaten boekt, en gaf de coördinaten door van een behandelaar. Een geluk voor mij want het bleek een doorbraak. Een reuzestap in de goeie richting.

De behandeling bij Harald loopt verder, nu om de 3 weken. Doordat hij telkens heel goed luistert naar mijn bevindingen en ook uitlegt geeft is er een groot wederzijds vertrouwen en een heel goede verstandhouding tussen ons. Hij is naar mijn mening een ontzettend goeie acupuncteur, kruidenkenner en daarnaast een heel fijne mens.

B.A.

Waarvoor acupunctuur allemaal gebruikt kan worden.

Toen ik, bij het wandelen, hevige pijn kreeg in de liesstreek heb ik, via internet, een acupuncturist gezocht in de omgeving van Wetteren en ben bij Harald Van der Biest terechtgekomen. Door zijn behandelingen en de Chinese kruiden werden de pijnen lichter. Na enige maanden en verdere onderzoeken kreeg ik van de chirurg te horen dat ik artrose had in beide heupen en waarbij de linkerheup ook nog een barst vertoonde. Ook de pijn in de liesstreek kwam uit de rechterheup. Op dat moment kreeg ik iedere week een behandeling met acupunctuur en nam 3x daags Chinese kruiden om de pijn weg te nemen. Er werd een afspraak gemaakt voor een nieuwe heup te plaatsen. In samenspraak met de chirurg mocht ik wel verder acupunctuur krijgen. Daardoor was het NIET nodig de klassieke pijnstillers of ontstekingsremmers te nemen. De behandelingen met acupunctuur en de kruiden hadden dan ook positieve gevolgen bij de operatie. Alles verliep vlot en zonder pijn, zelfs na de operatie. Na ongeveer 6 weken revalidatie kon ik terug naar Harald gaan om de linkerheup te behandelen zodat ook daar de pijn uit wegtrok. Ook de nare gevolgen die de verdoving met zich mee meebrengt zoals angstgevoelens kunnen perfect weggenomen worden met acupunctuur. De vakantietijd werd overbrugd met de Chinese kruiden. In oktober werd ook de linkerheup vervangen. Toen ik, na 10dagen hospitalisatie, terug thuis was, ben ik onmiddellijk begonnen met de Chinese kruiden die de genezing bevorderden. En ook de revalidatie verliep vlotter dan na de 1ste operatie.

Dankzij acupunctuur en de Chinese kruiden heb ik mijn lichaam kunnen beschermen tegen de onaangename gevolgen die de traditionele medicatie kan meebrengen.

Mijn hospitalisatieverzekering betaalt niets terug voor de kruiden maar wel 50% voor de consultatie.

Als boodschap wil ik, aan iedereen die deze tekst leest, aanraden om bij de minste pijn, een behandeling met acupunctuur te nemen. Je zult merken hoe het werkt en hoe je lichaam reageert zonder pilletjes of siroopjes uit de traditionele geneeskunde.

Ik wil Harald dan ook bedanken voor de goede zorgen die hij mij gegeven heeft.

Marie Christine

noot: deze authentieke getuigenissen werden vrijwillig ingezonden door enkele patiënten van mij, het betreft persoonlijke ervaringen en opvattingen.

noot 2: andere patiënten die ook hun ervaring willen delen, mogen mij hun getuigenis altijd toesturen, bij voorkeur via mail.