nieuwjaarswensen voor 2007

(bewaard uit nostalgische overwegingen)

Wetteren, 27 december 2006

Beste,

Kerstmis is reeds achter de rug en het einde van het jaar ligt in het verschiet. Via deze brief zou ik mijn welgemeende wensen voor het nieuwe jaar (en alle komende jaren) willen overmaken. Ik wens jullie veel geluk, een goede gezondheid en alle comfort, of zoals men in het Chinees zou zeggen:

Fú-Lù-Shòu ! 福祿壽 !

Mijn goede voornemen voor 2007 is alvast om me (net als vorig jaar) 100% in te zetten om iedere patiënt zo goed mogelijk te helpen, maar dit spreekt vanzelf.

Het jaar 2006 was – op zijn zachtst uitgedrukt – een jaar van grote verandering voor mij. Om te beginnen de officiële opening van mijn praktijk op 1 januari. Een half jaar ervoor liep ik nog stage in de kliniek in China onder de kundige begeleiding van Chinese artsen/professoren, en plots zat ik a)op mijn eentje, b)tegenover Westerse patiënten. Niet evident!

Een tweede grote vernieuwing in mijn leven was dat ik de eer had uitgenodigd te worden om te gaan lesgeven aan het “Opleidingsinstituut voor Traditionele Chinese Geneeswijzen” (OTCG) in Antwerpen. Sinds september ben ik er docent acupunctuur, en hoop ik zo mijn kennis en ervaring op het vlak van de Traditionele Chinese Geneeskunde door te kunnen geven aan nieuwe studenten acupunctuur hier.

Een derde belangrijke gebeurtenis afgelopen jaar was de Open Acupunctuurdag van 11 november, waarbij ik 55 geïnteresseerden in mijn praktijk mocht ontvangen tijdens twee infosessies. Meer informatie hierover is te vinden op mijn website, die overigens ook dit jaar werd opgericht. Hopelijk willen de enkelen die door de drukte bij de voorbereiding geen uitnodiging kregen, mijn oprechte excuses aanvaarden. Als deze actie volgend jaar opnieuw door onze beroepsvereniging (BAF) wordt georganiseerd, zal ik er zeker op letten niemand te vergeten.

Tot slot wou ik iedereen nog graag diep bedanken voor het geschonken vertrouwen tijdens mijn eerste jaar. Dank u!

Hartelijke nieuwjaarsgroeten,

Harald Van der Biest