open acupunctuurdag (2006)

evaluatie: een succes !

Op 11 november openden vele acupuncturisten in heel België hun deuren tijdens de “Open Acupunctuurdag”. Dit initiatief ging uit van de Belgian Acupunctors Federation (kortweg BAF), de overkoepelende beroepsorganisatie van acupuncturisten in België.

De opzet van deze actie was via gratis infosessies de acupunctuur en in het algemeen de Traditionele Chinese Geneeswijzen (TCG) meer bekend te maken bij het publiek.

Ook ik stelde de deuren van mijn praktijk te Wetteren open en mocht in totaal 55 geïnteresseerden ontvangen: 30 mensen in de voormiddag en 25 in de namiddag. Een verrassend succes!

Hartelijk bedankt voor de talrijke opkomst!

Bij binnenkomst konden de deelnemers direct proeven van gezonde groene thee met een heerlijk aroma (afkomstig uit het Taiwanese hooggebergte).

De infosessie zelf duurde ongeveer een uur en werd opgeluisterd met een diapresentatie. Daarna werden vele interessante vragen gesteld en uiteraard beantwoord.

Tot slot werd iedereen vergast op een schaaltje met vijf soorten fruit in vijf verschillende kleuren, ter illustratie van de 5 elementen:

    • Hout: groen - groene druiven

    • Vuur: rood - aperitieftomaatjes

    • Aarde: geel/oranje - mandarijn

    • Metaal: wit - lychee

    • Water: blauw - blauwe druiven

De reacties waren positief: niet alleen informatief, maar ook gezellig. Dit was natuurlijk pas mogelijk dankzij de fantastische aanwezigheid van de deelnemers!

Veel mensen die graag hadden deelgenomen, maar niet konden komen, kunnen hier toch nog de korte inhoud van de lezing bekijken.

Dit is zeker voor herhaling vatbaar! Hopelijk organiseert de BAF dit volgend jaar weer...

Harald Van der Biest